es van realitzar 32.000 intervencions d'acolliment familiar,
L’objectiu del programa d’Acolliment Familiar és oferir als menors que, per diverses circumstàncies estan separats de les seves famílies, un ambient familiar alternatiu, en el qual totes les seves necessitats (biològiques, socials, emocionals i educatives) quedin cobertes.
Una altra de les finalitats d’aquest programa és donar als nens i nenes un context familiar complementari al d’origen, és a dir, que, en els casos en què es consideri adequat, els menors puguin mantenir contacte amb la seva pròpia família mentre duri la separació. Així mateix, la tasca de la Creu Roja s’encamina a la recuperació de les famílies d’origen, en coordinació amb la resta del sistema d’atenció a la infància, per aconseguir la reunificació dels petits i de les seves famílies.
A Catalunya, la Creu Roja gestiona aquest programa a través d’un acord amb la Generalitat de Catalunya, i en concret amb l’Institut Català d’Acolliment i Adopció (ICAA). Més de 60 famílies catalanes estan acollides actualment a aquest programa, que, des que es va posar en marxa al nostre país l’any 1.993, ha atès més de 150 nens i nenes.
A nivell estatal, es va treballar durant l’any 2008 amb més de 4.500 persones vinculades a l’acolliment, entre nens i nenes, famílies i població en general, i es van realitzar més de 32.000 intervencions arreu de l’Estat. Aquest treball ha estat possible gràcies a la participació de 400 voluntaris i voluntàries.
Per afavorir la promoció d’aquest servei, la Creu Roja també ha editat el “Manual de Bona Pràctica en Acolliment Familiar”, una guia que recull material revisat i reeditat sobre criteris de bona pràctica en la implantació i desenvolupament dels projectes d’acolliment familiar. El text, que també està disponible a la web de la Creu Roja, és el resultat de 20 anys d’experiència de la institució en aquest camp.
|