 Els projectes se centren en els sectors agrícola i ramader
L'actual crisi econòmica perjudica els més vulnerables; entre d’altres motius, perquè els països en via de desenvolupament han patit l'augment del preu dels aliments a nivell domèstic. Aquesta crisi alimentària preocupa molt la Creu Roja, que té com a objectiu abordar les causes del problema per aconseguir el desenvolupament a llarg termini de la seguretat alimentària; és a dir, l'accés físic i econòmic a la quantitat suficient d'aliments innocus i nutritius, que permetin satisfer les necessitats alimentàries per portar una vida activa i sana, segons la definició de l'Organització de les Nacions Unides per a l'Agricultura i l'Alimentació (FAO).
Per això, la Creu Roja treballa als països més afectats per millorar la producció agropecuària, lluitar contra l'erosió i els efectes del canvi climàtic, vetllar per la vigilància i recuperació nutricional, aconseguir el desenvolupament econòmic i millorar els regadius i l'accés als punts d'aigua. La Creu Roja a Catalunya també porta a terme accions en favor de la seguretat alimentària, un dels eixos prioritaris del seu àmbit de cooperació internacional, que representa un 16% dels seus projectes (a finals de 2008). Enguany, a més, s’ha començat a desenvolupar la campanya de sensibilització “Àfrica, anem al gra! per sensibilitzar la població catalana sobre els problemes de seguretat alimentària d’aquest continent.
Per portar a terme aquests projectes, l'organització ha posat en marxa a nivell estatal una àmplia campanya humanitària, l’objectiu final de la qual és aconseguir els 8 milions d'euros necessaris per finançar nous projectes de seguretat alimentària.
Tothom interessat a col•laborar-hi pot fer-ho a través del número de telèfon 902 22 22 92, o de la pàgina web www.cruzroja.es. Així mateix, tota la informació sobre la seguretat alimentària i els projectes de la Creu Roja per aconseguir-la, poden consultar-se a www.cruzroja.es/sembramosvida.
|