Butlletí informatiu digital Nº 82 (2013)
Segueix-nos en:
 
Només el 5% dels potencials donants de sang en dóna
Punts de donació mòbil.
Divendres 14 de juny, es va celebrar el Dia Mundial del Donant de Sang. La Creu Roja es va sumar a aquesta commemoració, que va celebrar el seu 10è aniversari i està promoguda per l'Organització Mundial de la Salut.
 
Sota el lema "Cada donació de sang és un regal de vida", la Creu Roja dóna les gràcies a tots els donants de sang per la seva donació voluntària i no remunerada. Aquesta donació basada en l'empatia i la generositat, que ha de realitzar-se d'una manera regular, ja que la necessitat de sang es produeix d'una manera constant.
 
Des de la Creu Roja ens agradaria animar totes les persones a donar sang, ja que tan sols el 5% dels potencials donants de sang en dóna. És a dir, amb un 5% de la població, es dóna resposta a les demandes de sang que pugui tenir l'altra 95%.
 
A Catalunya, segons dades del Banc de Sang i Teixits (BST), calen entre 800 i 1.000 donacions al dia per atendre les necessitats dels pacients. Per això, el BST organitza prop de 60 maratons de donació de sang a l'any arreu de Catalunya des de l'any 2002. La Creu Roja a Catalunya col·labora amb el BST en diferents accions de sensibilització sobre la donació de sang.
 
Per què donar?
 
La sang és un teixit irreemplaçable i que no es pot fabricar. Per això, l'única manera d'aconseguir-la és mitjançant la donació voluntària i altruista de les persones solidàries. Cal tenir en compte els següents factors:
  • La sang té data de caducitat. D'aquí la importància que la donació sigui un acte continu, ja que unes grans reserves de forma puntual no garanteixen la cobertura de manera habitual.
  • Una donació de sang pot salvar fins a 3 vides.
Ser donant és fàcil:
 
Pot donar qualsevol persona major de 18 anys, que pesi més de 50 kg i que tingui un estat de salut bo. És possible donar entre 3 i 4 cops a l'any. Entre una donació i una altra, només cal esperar dos mesos.
 
Podeu informar-vos dels punts de donació mòbils, a través de la pàgina web http://www.donarsangre.org, http://www.donarsang.gencat.cat/, el telèfon gratuït d'atenció al donant 900 506 819 i el Facebook www.facebook.com/donarsangrecruzroja i el Twitter @DonasangreCruzR.
 
 
 
COMPARTEIX-LO  
 
  Compartelo en Facebook Compartelo en Twitter Compartelo en Delicious Compartelo en Yahoo Compartelo en Linkedin  
Col·labora   Fes-te´n voluntari   Fes-te´n Soci   Històric    
Enllaços d'Interès
www.enrealidadnotienegracia.org www.cruzroja.es/emergencias www.cruzroja.es/vih
www.donarsangre.org
  www.generamosigualdad.org   www.migrar.org
www.cruzroja.es/prevención   www.sobrevulnerables.es   www.cruzroja.es/formacion