Vés enrere

Creu Roja distribueix 309.306 quilos d'aliments a més de 12.850 persones vulnerables a Balears

Creu Roja distribueix 309.306 quilos d'aliments a més de 12.850 persones vulnerables a Balears
21-02-2019

Última fase del Programa 2018 d'Ajuda Alimentària

 

  • 3a i última fase del Programa 2018 d'Ajuda Alimentària.
  • El Programa 2018 d'Ajuda Alimentària a les persones més desfavorides es desenvolupa en 3 fases entre les quals es reparteixen més de 870.000 quilos en tota Balears.
  • Aquest Programa està cofinançat en un 85% pel Fons d'Ajuda Europea per a les Persones més Desfavorides (FEAD) i en un 15% pel pressupost nacional.

 

Creu Roja Illes Balears distribuirà 309.306 quilos d'aliments entre persones vulnerables, dins de la tercera i última fase del Programa 2018 d'Ajuda Alimentària a les persones més desfavorides. Al llarg de l'any, l'organització humanitària reparteix entre les tres fases del programa més 871.229 quilos d'aliments a Balears

 

Aquest Programa, cofinançat en un 85% pel Fons d'Ajuda Europea per a les Persones més Desfavorides (FEAD) i en un 15% pel pressupost nacional, distribuirà 91 milions de quilos d'aliments en tot el país.

 

En aquesta tercera fase del Programa d'Ajuda Alimentària, Creu Roja Balears treballarà amb 48 entitats participants que repartiran els aliments a més de 12.850 persones desfavorides a Balears: 8.756 persones a Mallorca, 1.812 a Menorca i 2.254 a Eivissa.

 

Els aliments són de caràcter bàsic, poc peribles, de fàcil transport i emmagatzematge. La cistella d'aliments en aquesta tercera fase inclou arròs blanc, mongetes cuites, llet UHT, pasta, tomàquet fregit en conserva, conserves de tonyina, galetes, fesols tendres en conserva, fruita en conserva en almívar lleuger, cacau soluble, potets infantils de fruita i de pollastre, cereals infantils, llet de continuació en pols i oli d'oliva.

 

Es tracta d'aliments especialment nutritius, que contribuiran a satisfer les necessitats de persones adultes i, de manera especial, dels menors. Aquesta cistella ha estat elaborada amb la col·laboració de la Federació de Bancs d'Aliments, de la Creu Roja i d'experts en nutrició dels Ministeris.

 

El programa estableix també que el lliurament d'aliments ha d'incloure mesures d'acompanyament. Són el conjunt d'actuacions dirigides a afavorir la inclusió social de les persones més desfavorides beneficiàries de l'ajuda alimentària.