Vés enrere

Creu Roja Balears millora l'ocupabilitat de 1.178 persones en 2018

Creu Roja Balears millora l'ocupabilitat de 1.178 persones en 2018
26-04-2019

Balanç Pla d'Ocupació Creu Roja 2018

 

 

  • 365 persones participants en les iniciatives d'acostament i accés a l'ocupació ha aconseguit treball després del seu pas per la Creu Roja
  • El 60% de les persones que van participar en el Pla d'Ocupació de Creu Roja en 2018 són dones

 

 

El Pla d'Ocupació de Creu Roja, que dóna suport a les persones que ho tenen més difícil per a participar en el mercat de treball, ha donat a conèixer avui les seves dades d'atenció en 2018 a Balears: Més de 1.178 persones van millorar la seva ocupabilitat amb el seu esforç i el suport de l'organització durant l'any passat. D'elles, més de 700 van ser dones (el 60%), els qui continuen sent la població que sofreix majors bretxes i desigualtats per a accedir al mercat laboral, seguit per les persones migrants i refugiades, joves sense qualificació i les persones desocupades de més de 50 anys.

 

En 2018, més de 360 persones van accedir a una oportunitat laboral després del seu pas pel Pla d'Ocupació de Creu Roja Balears, 385 han millorat les seves competències professionals i 185 es van capacitar per a un ofici, augmentant per tant les seves possibilitats d'accedir a una ocupació.

 

Aquestes xifres no serien possibles sense la col·laboració de les empreses, una part fonamental per a transformar el mercat de treball. El Pla d'Ocupació de Creu Roja a Balears ha comptat en 2018 amb 137 empreses col·laboradores que han permès gestionar més de 270 ofertes d'ocupació i més de 70 pràctiques formatives en diferents sectors que necessiten professionals i aposten per brindar una oportunitat als qui més ho necessiten.

 

A més, un equip de 12 persones voluntàries de Creu Roja Balears va aportar el seu temps, els seus coneixements i la seva experiència per a donar suport a els processos d'inserció laboral al llarg de 2018.Les actuacions del Pla d'Ocupació de Creu Roja estan dirigides a millorar l'ocupabilitat i l'accés a l'ús dels qui el tenen més difícil i tenen més bretxes (per ser dones, migrants, joves) des de l'orientació en la cerca de treball fins a la pròpia inserció laboral, passant per accions formatives i pràctiques professionals que permetin treballar en un sector determinat.

 


Darrere de les grans xifres, es troben persones a les quals una oportunitat els ha canviat la vida, com a Guadalupe, una dona de 49 anys que després de quedar-se sense feina durant la crisi, la seva edat es va convertir en una barrera per a trobar un nou treball: "Pensava que per la meva edat no tenia opció. Quan em preguntaven l'edat en les entrevistes, sempre em deien: bo, ja et cridarem. La meva vida ha canviat completament des que vaig participar en la Creu Roja i vaig trobar una ocupació. Només em surten paraules d'agraïment per aquesta oportunitat i per sentir que realment es valora el meu treball".

 


"El Pla d'Ocupació és un pont entre les persones i el mercat laboral. La fórmula funciona quan sumem la col·laboració de les empreses, que valoren molt les competències, la motivació i la preparació dels participants, així com la professionalitat i dedicació dels equips d'ocupació de Creu Roja", assenyala Francisco Alcázar, coordinador del Pla d'Ocupació de Creu Roja Balears.

 


A més, en aquest esforç, el Pla d'Ocupació de Creu Roja Espanyola compta amb el suport de les administracions públiques a través dels programes operatius d'ocupació juvenil (POEJ) i del Programa Operatiu d'Inclusió Social i Economia social (POISES) cofinançats pel Fons Social Europeu i pel Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social.