Vés enrere

La Creu Roja ofereix servei de bany adaptat en quatre platges del litoral balear

La Creu Roja ofereix servei de bany adaptat en quatre platges del litoral balear
24-07-2019
La Creu Roja a Balears està #CadaVeranoCercaDeTi, estiguis on estiguis, amb activitats i consells per a protegir-te i que gaudis sense riscos en 15 platges del litoral balear.

 

 

 

Els serveis de bany adaptat de laCreu Roja són exemple d'innovació perquè les persones puguin eliminar barreres i gaudir del mar amb seguretat i estan disponibles en quatre platges d'Eivissa i Menorca.

"El bany adaptat és un exemple de com Creu Roja utilitza la innovació i la tecnologia per a millorar l'atenció a les persones i grups més vulnerables, en aquest cas, amb les persones amb mobilitat reduïda, perquè puguin gaudir del mar amb seguretat", indica la responsable de l'àrea de Salut, Socors i Emergències de l'organització a Balears, Victoria Avellà.

 

La Creu Roja a Balears, en el seu compromís amb la innovació a favor dels més vulnerables, incorpora i adapta constantment nous desenvolupaments tecnològics per a millorar els serveis de salvament i socorrisme, des de la vigilància fins a l'atenció directa a les persones que presta en cadascuna de les 15 platges on està present l'organització. A Balears, actualment, la Creu Roja ofereix el servei de bany adaptat en quatre platges d'Eivissa i Menorca: Cala Galdana, Cala Llonga, Platja Santa Eulalia i Cala Sant Vicent.

 

Des dels serveis de la Creu Roja a Balears en platges el 2018 es van dur a terme més de 400 assistències socials, entre les quals es recullen activitats com el bany adaptat, que permet a persones amb mobilitat reduïda que puguin realitzar un bany segur en el mar i que els seus familiars puguin disposar a més d'una valuosa ajuda per a gaudir també del descans. Els dispositius de bany adaptat consisteixen en cadires amfíbies, crosses (caminadores) i armilles salvavides que faciliten el bany a les persones amb discapacitat, acompanyades en tot moment pel voluntariat de Creu Roja.

 

 A més de les persones amb discapacitat, qualsevol persona amb algun tipus de limitació funcional pot gaudir d'aquest servei. La presència de la Creu Roja a les platges de Balears es realitza amb la intervenció de més de 50 professionals de salvament i socorrisme.

 

Gràcies a aquest desplegament, la Creu Roja a Balears va realitzar més de 8.800 atencions el 2018. La major part són assistències sanitàries, que inclouen atencions a persones afectades per picades, esquinços, luxacions i erosions, incloses les assistències socials a persones amb mobilitat reduïda

 

El dispositiu de la Creu Roja en platges ofereix, a més del rescat de persones en risc imminent d'ofegament, les assistències a embarcacions o les evacuacions a centres hospitalaris. La intervenció de la Creu Roja també contempla la posada en marxa de diferents iniciatives de caràcter preventiu amb la finalitat d'evitar els accidents propis del període estival, com les insolacions, cremades solars, cops de calor, talls de digestió o lesions produïdes per animals marins.