Vés enrere

Més de 326 llars vulnerables a Balears van rebre suport de Creu Roja contra la pobresa energètica

Més de 326 llars vulnerables a Balears van rebre suport de Creu Roja contra la pobresa energètica
14-03-2019
  • Més de 100 famílies en situació de vulnerabilitat van participar en tallers per a millorar l'eficiència energètica de les seves llars
  • S'han destinat més de 73.000 euros per al pagament de subministraments de llum i gas

La pobresa energètica és una faceta més de la pobresa i afecta d'una forma més intensa a les llars més vulnerables. Aquesta és una de les principals conclusions de l'últim Butlletí sobre la Vulnerabilitat Social núm.17 de Creu Roja, denominat "La Vulnerabilitat associada a l'àmbit de l'habitatge i pobresa energètica en la població atesa per Creu Roja.

"En Creu Roja ajudam a les famílies més vulnerables perquè puguin adequar el consum d'energia de les seves llars. També els lliurem kits d'eficiència energètica perquè puguin estalviar en la factura i en situacions extremes, els donem suport amb el pagament de rebuts per a evitar talls en el subministrament", assenyala Eli Minchón, coordinadora de l'àrea d'inclusió social de Creu Roja a Balears.

Els equips de Creu Roja van realitzar en 2018 una àmplia labor contra la pobresa energètica amb el lliurament de 774 ajudes econòmiques per al pagament de rebuts de llum i gas beneficiant a 326 llars a Balears per valor de 73.000 euros.

 

 

Més de 100 famílies en situació de vulnerabilitat o en risc d'exclusió social van participar en tallers d'assessorament i informació per a millorar l'eficiència energètica de les seves llars dutes a terme en diferents municipis de Balears en 2018. Per exemple, analitzant la factura per a ajustar la potència contractada, la tarifa més adequada o amb informació per a sol·licitar ajudes socials, el bo social elèctric.

De forma complementària, Creu Roja i Fundació Endesa varen fer entrega de forma gratuïta 103 kits d'eficiència energètica a famílies vulnerables. Aquests kits inclouen bombetes de baix consum, rivets per a portes i finestres, regletes elèctriques, entre altres que permeten millorar d'una forma senzilla l'ús de l'energia en el seu domicili.

 

 

La pobresa energètica afecta a les llars més vulnerables

El Butlletí sobre la vulnerabilitat social de Creu Roja Espanyola núm. 17 analitza els principals problemes relacionats amb la pobresa energètica que afecten les persones ateses per Creu Roja en tot el país: el 83,3% està en risc de pobresa i exclusió social, més del 65% són dones i hi ha una important presència de llars on viuen nens i nenes, famílies bufó-marentales, persones majors i/o amb discapacitat. El 56% de les persones enquestades afirma que la pobresa energètica té conseqüències en la seva salut, com a malalties respiratòries, reumatisme o artrosis.

La recerca també analitza el grau d'ús i de coneixement dels recursos i tarifes que existeixen per a persones vulnerables: només el 19% utilitza el bo social i el 54% diu no conèixer-lo, i respecte a la tarifa regulada PVPC, només un 3,5% la utilitza i el 90% diu desconèixer-la.