Curso MANIPULADOR/A DE ALIMENTOS - ONLINE - 585633
1. DESCRICIÓN
* Conocer las instrucciones de trabajo establecidas por la empresa para garantizar la seguridad y salubridad de los alimentos.
LOCAL (PROVINCIA):
ALICANTE/ALACANT (ALICANTE)
DATAS:
07/10/2020 al 15/10/2020
2. INFORMACIÓN XERAL
CALL CENTER:
Oficina Provincial Alicante
ÁREA:
FORMACIÓN EN SALUD
DURACIÓN DE HORAS
TEÓRICA: 6 PRÁCTICAS: 0 NOW:
MODE:
A DISTANCIA ESPAZOS: 75
HORAS DE CURSO:
ON LINE
PRAZO DE INSCRICIÓN:
05/10/2020
DESTINATARIOS:
* Población en General interesada en la temática
PREZO
INTERIOR: 20 EXTERIOR: 20
3. CONTACTO
RESPONSABLE DO CURSO:
JUAN PABLO VERDE MARCOS
MAIL:
jverdem@cruzroja.es
CENTRO DA CRUZ VERMELLA:
Oficina Provincial Alicante
TELÉFONO:
965254141 958221420
4. LUGAR DE ENTREGA
e-learning
LEARNING PLATAFORMA
O virtual de intercambio de experiencias Campus CRE, independentemente da área territorial de orixe de cada persoa e permite a interacción entre os diferentes grupos que compoñen (formadores / as, alumnos / como, xestión de persoal, ...) sen necesidade de responder no espazo ou no tempo. O proceso de aprendizaxe está baseada en dous piares: actividades de ensino por formadores / expertos / as ea calidade do material didáctico específico para este tipo de formación virtual. O proceso está feito nun totalmente interactivo e utilizar os exercicios e actividades de aprendizaxe e avaliación continua dos contidos traballados.
5. OBXECTIVOS
* Conocer las normas de Higiene Personal que se requieran para la manipulación de alimentos. * Comprender la relación que hay entre la salud de la población y el consumo de alimentos en óptimas condiciones. * Identificar las causas que provocan las enfermedades de transmisión alimentaria. * Comprender la necesidad de contribuir a la prevención de las enfermedades de trasmisión alimentaria.
6. CRITERIOS DE AVALIACIÓN
* Superar la prueba tipo test on line
7. AXENDA
* Conceptos básicos. * Alimentación y salud. Contaminación de los alimentos. Tipos de contaminación. * Mecanismos generales de transmisión de las intoxicaciones alimentarias. * Enfermedades de transmisión alimentaria. * Medidas basicas para la prevención de las enfermedades de transmisión alimentaria. * Control y vigilancia de los alimentos. * Manipulación de alimentos mayor riesgo. * Reglas de oro de la OMS para la preparación higiénica de los alimentos. * Higiene de los alimentos.
8. CONDICIÓNS DE ACCESO AO CURSO
* Mayores de 16 años (las/os menores de 18 deberán aportar autorización paterna/materna) * Formalizar Matrícula on-line
9. CONDICIÓNS DE INSCRICIÓN
* Formalizar la matrícula en el plazo indicado o hasta completar plazas
Curso MANIPULADOR/A DE ALIMENTOS - ONLINE - 585633
Retorno Impresión Email Rexistro