A

La gent gran és un dels col·lectius pioritaris per a la Creu Roja. La seva atenció abasta molts àmbits, com el servei de teleassistència domiciliària, i també inclou la formació de persones cuidadores familiars o la promoció de l'envelliment actiu, entre altres projectes. A continuació us oferim un resum de les activitats més destacades. 

 

A Teleassistència domiciliària

Assistència dins al domicili, a l'usuari en cas d'urgència social i/o sanitària mitjançant connexió directa les 24 h del dia amb la central i acompanyament si s'escau amb voluntaris.

 

> Per a més informació consulteu el web: http://teleassistencia.creuroja.org/

 

A Ajuda a domicili complementària
  • Centre de contacte: Seguiment telefònic a usuaris de forma periòdica des de els centres de contacte.
  • Atenció d'urgència a primeres necessitats: Lliurament de kits d'alimentació i higiene de la llar, ajudes personals, ...etc
  • Productes de suport: Material per facilitar les Material de donació
  • Xerrades i tallers sobre envelliment saludable: Amb el fi de millorar les capacitats i coneixements de les persones grans, s'organitzen tallers i xerrades per promouen l'envelliment i la vida més saludable.
  • Salut Constant: donar suport, fomentar i afavorir l'autonomia funcional de les persones grans i de les persones amb discapacitat que es troben en situacions de soledat o amb malalties i trastorns discapacitats i / o degeneratius.
  • Activitats complementàries: amb motiu de Sant Jordi, Pasqua, Nadal, campanya informativa sobre vacunació, acompanyament a gestions, activitats a residències, grups de conversa, gestions, xerrades sobre temes d'interès, ...etc
  • Seguiment telefònic a usuaris de forma periòdica des de els centres de contacte. 
A Localitzador per a persones amb Alzheimer o deteriorament cognitiu (LOPE)

Servei per la família, mitjançant dispositius GPS i GSM, el sistema es pot configurar per a detectar la sortida d'una zona prefixada com segura, entrada en altra zona prefixada com perillosa o desplaçament en un vehicle a motor. El cuidador podrà sol·licitar el posicionament de l'usuari realitzant una trucada a la central 24 h, consultant Internet o mitjançant un missatge al mòbil.

 

A Centre de dia

Espai on la persona gran rep tractaments per millorar la seva psicomotricitat i el seu estat vital, el que els permet mantenir un bon estat físic-psiquic i reduir el seu aïllament, adquirint hàbits que reforcen el seu estat de salut i benestar en general.

Servei ubicat a Valls. 

 

A Productes de suport

Prèstec temporal de cadires de rodes, caminadors, grua, llit articulat, crosses, etc. destinats a incrementar el grau d'autonomia dels usuaris i recolzar els cuïdadors. Gestió i entregade productes de suport  que la persona gran necessita al seu domicili per facilitar la realització de les activitats de la vida diària.