Vés enrere

147 persones amb mobilitat reduïda usuàries de la Creu Roja gaudeixen dels espais naturals de Mallorca

147 persones amb mobilitat reduïda usuàries de la Creu Roja gaudeixen dels espais naturals de Mallorca
09-04-2019

 Les cadires Joëlette permeten a persones amb mobilitat reduïda realitzar recorreguts per terrenys no adaptats.

 

Voluntaris de la Creu Roja acompanyant a una usuaria de la cadira Joëlette

 

  • Des de 2013, l'àrea de medi ambient de CreuVermella realitza excursions adaptades amb les cadires Joëlette.

 

Creu Roja celebra el sisè aniversari del servei adaptat d'excursions amb cadires Joëlette, un servei que, fins al moment, ha facilitat a 147 persones amb mobilitat reduïda accedir als espais naturals protegits de Mallorca. Aquestes cadires adaptades compostes per una única roda, permeten realitzar recorreguts per terrenys de difícil accés amb l'ajuda de persones voluntàries de l'organització. L'acompanyant posterior assegura l'equilibri de la Joëlette i l'acompanyant davanter s'encarrega de la tracció i direcció.

 

La Institució humanitària gestiona a Mallorca aquest servei gratuït de reserves i acompanyaments per a excursions des de 2013, any en què el Govern de les Illes Balears va adquirir 12 cadires d'aquest tipus i que van ser destinades a cadascun dels espais naturals de les Balears: vuit a Mallorca, dos a Menorca, una a Eivissa i una a Formentera.

 

"Creu Roja posa la cadira i l'usuari les ganes, això es converteix en combustible per a les nostres cames durant l'excursió", explica Fermin Moya, un dels 42 voluntaris que acompanyen als usuaris i que reben formació especialitzada en l'ús de la cadira Joëlette, així com en el coneixement de l'entorn natural de les nostres illes. L'Associació de Tècnics i Guies de Muntanya de Balears també col·laboren de forma puntual en aquestes sortides.

 

 

Gràcies a la formació del voluntariat, la persona usuària pot gaudir d'una experiència segura i agradable mentre contacta amb la naturalesa. "L'excursió que vàrem realitzar amb la meva mare a Cabrera fa uns mesos va ser el nostre regal "cumplevides", ja que l'endemà es complien set anys de l'accident que va afectar la seva mobilitat. Era la primera vegada que la meva mare sortia amb vaixell des de l'accident", relata Assia Ivanova, filla d'una de les usuàries del programa.

 

 

Apropar a les persones vulnerables a la naturalesa és un dels objectius principals de l'àrea de medi ambient de Creu Roja.

 

"Des del primer moment vam veure en les cadires Joëlette una eina per a aconseguir-ho. Al llarg d'aquests sis anys, el nombre de reserves ha anat en augment i mantenim un nivell de satisfacció de les persones usuàries molt alt", declara Marc Ayats, responsable de l'àrea de medi ambient de l'organització a Balears.